Attēlotā redakcija spēkā no 01.01.2025

Pakalpojumā pieejama saimniecisko darbību / nozaru klasifikācija NACE 2.1 redakcija, ļaujot ērtā veidā pārlūkot un meklēt uzņēmumu darbību veidu atbilstoši jaunākajai versijai. Turklāt tiek nodrošināta iespēja pārslēgties uz iepriekšējo NACE 2.0 redakciju, kas nodrošina vieglu pāreju starp divām versijām. Datu meklētājā ir iespēja meklēt nozari pēc NACE koda, vai koda apraksta fragmenta attiecīgajā redakcijas skatā (NACE 2.1 vai NACE 2.0). Izvēloties atbilstošo NACE kodu, saitē "Uzņēmumi" pieejams saraksts ar uzņēmumiem, kuriem Lursoft IT datu bāzē reģistrēts šis NACE kods. Spiežot uz pogas "SIC", ir iespējams iepazīties ar Lielbritānijas nozaru klasifikāciju, kā arī apskatīt uzņēmumus no Lielbritānijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kas atbilst izvēlētajai nozarei.

10.2 | Zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana

Uzņēmumi
Šajā klasē ietilpst:
zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu sagatavošana un konservēšana: saldēšana, dziļa saldēšana, žāvēšana, termiskā apstrāde, kūpināšana, sālīšana, iegremdēšana sālījumā, konservēšana u.c.;
zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu produktu ražošana: zivju fileja, ikri, kaviārs, kaviāra aizstājējs u.c.;
zivju miltu ražošana lietošanai pārtikā vai dzīvnieku ēdināšanai;
zivju un citu ūdensdzīvnieku miltu izstrādājumu un šķīstošu produktu ražošana, kas nav paredzēti lietošanai pārtikā.
Šajā klasē ietilpst arī:
zivju pārstrāde un konservēšana vienīgi šim nolūkam paredzētajos kuģos;
jūras aļģu pārstrāde.
Šajā klasē neietilpst:
zivju pārstrāde un konservēšana uz zvejas kuģiem, sk. klasi 03.11;
vaļu pārstrāde uz sauszemes vai specializētiem kuģiem, sk. klasi 10.11;
eļļas un tauku ieguve no jūras produktiem, sk. klasi 10.41;
gatavu saldētu zivju ēdienu ražošana, sk. klasi 10.85;
zivju zupu ražošana, sk. klasi 10.89.
Šajā klasē ietilpst:
zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu sagatavošana un konservēšana: saldēšana, dziļa saldēšana, žāvēšana, termiskā apstrāde, kūpināšana, sālīšana, iegremdēšana sālījumā, konservēšana u.c.;
zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu produktu ražošana: zivju fileja, ikri, kaviārs, kaviāra aizstājējs u.c.;
zivju miltu ražošana lietošanai pārtikā vai dzīvnieku ēdināšanai;
zivju un citu ūdensdzīvnieku miltu izstrādājumu un šķīstošu produktu ražošana, kas nav paredzēti lietošanai pārtikā.
Šajā klasē ietilpst arī:
zivju pārstrāde un konservēšana vienīgi šim nolūkam paredzētajos kuģos;
jūras aļģu pārstrāde.
Šajā klasē neietilpst:
zivju pārstrāde un konservēšana uz zvejas kuģiem, sk. klasi 03.11;
vaļu pārstrāde uz sauszemes vai specializētiem kuģiem, sk. klasi 10.11;
eļļas un tauku ieguve no jūras produktiem, sk. klasi 10.41;
gatavu saldētu zivju ēdienu ražošana, sk. klasi 10.85;
zivju zupu ražošana, sk. klasi 10.89.
Open cookie choice dialog